eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Másodszor is elítélték a Wizz Air járatán verekedő férfit

Egy börtönt kapott a lett fiatal, de a büntetését 2 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Mint arról az Infostart is beszámolt, összeverekedett hétfőn két fiatal külföldi férfi a Wizz Air London-Budapest-járatán, a gép budapesti landolása után a rendőrök levezették a verekedőket a fedélzetről, de közben az egyik férfi, egy lett állampolgár, a magyar rendőrökkel is összetűzésbe került. Őt állította most bíróság elé a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt. A férfit egyébként a héten már elítélték garázdaságért.

A közlemény szerint a férfi a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 05-én érkező repülőgépen landolás közben összeverekedett a vele együtt utazó társával. A rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedtek a két ittas férfival szemben, felszólították őket, hogy igazolják magukat. A lett férfi ennek nem tett eleget és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd állkapcson fejelte a másik rendőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya őrizetbe vette. Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×