eur:
392.48
usd:
362.49
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja (a képen jobbra a megbilincselt keze látható) az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Halálra gázolta a nagyapát

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy családi vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón.

2017 március 25-én egy budapesti férfi élettársával Vácszentlászlóra ment, hogy a nő gyermekét láthatásra vigyék, ugyanis a gyermek az édesapjával és annak családjával élt. A nő és a gyermek közötti kapcsolattartás miatt már többször volt heves vita az anya és az apa családja között.

Az ominózus napon a gyermek nem akart velük menni, ezért az apa családja úgy döntött, hogy nem engedik el a kisfiút. Vita kerekedett köztük, végül a rendőröknek kellett elmagyarázni az anyának, hogy erőszakkal nem viheti el a gyermeket. A rendőrök távozása után is folytatódott a veszekedés, amibe a nagyapa is bekapcsolódott. A nő beült a kisteherautóba, ahol a vádlott várta.

A férfi elindult és a járművet egyenesen a nagyapa irányába kormányozta. A nagypapa megpróbált ellépni a gépjármű elől, de megcsúszott, és a lába a kerék elé került. A család jelenlévő tagjai megpróbálták segíteni, kiabáltak, de a a kisteherautóban ülő férfi felgyorsított, több méteren keresztül tolta maga előtt a nagyapát, és áthajtott a testén. Ezután elhajtott a helyszínről. A nagypapa a sérülések következtében még aznap elhunyt a kórházban.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×