eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Dubaji börtönben a bundabotrány kulcsfigurája

Újra rács mögé került a hazai bundabotrány egyik szereplője, L. Mátyás.

Dubaji börtönben ül L. Mátyás, a 47 éves férfi egy szűk cellán osztozik huszadmagával - írja a Blikk.

"Döbbenetes, ami a védencemmel történik. Embertelen körülmények között tartják fogva, úgy, hogy a világ egyetlen országában sincs érvényes elfogatóparancs kiadva ellene. Hosszas nyomozás után kiderítettem, hogy egy Olaszországban régen lezárult ügyre hivatkozva kattant Mátyás csuklóján a bilincs. Védencemnek egy kivétellel minden bírósági ügye lezárult. Amelyik nem, abban is szabadlábon védekezhet" - mondta L. Mátyás ügyvédje, Szilágyi Roland.

A védő szerint az történhetett, hogy amikor L. Mátyás Olaszországban is bundabotrányba keveredett, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ez azonban csak addig volt érvényben, amíg Spanyolországban el nem kapták, és át nem szállították Olaszországba. Ennek már jó ideje, hiszen L. ügyében ítélet is született: másfél évnyi börtönbüntetést szabtak ki rá, három évre felfüggesztve.

"Míg Dubajban az mondják, hogy az olaszországi ügy ­miatt kapták el, addig az olasz szervektől azt az információt kaptam, hogy már régen visszavonták a nemzetközi körözést. Remélem, többek között a magyar konzulátus segítségével nagyon hamar rendeződik Mátyás sorsa" - tette hozzá az ügyvéd.

A hazai bundabotrányban L. Mátyás volt a másodrendű vádlott.

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is megkereste. és a tárca azt közölte: ismerik az ügyet, tartják a kapcsolatot a helyi szervekkel, és mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb megoldás szülessen.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×