eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Embercsempészt fogtak Győrnél

A rendőrök feltartóztattak egy autót Győr közelében, aminek vezetője egy illegális bevándorlót akart külföldre juttatni. A sofőrt és utasát előállították – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnüldözési Osztályának jelzése alapján a rendőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr közelében egy autó vezetőjét ellenőrizték 2018. február 8-án 15 óra 25 perckor.

Az igazoltatás során a járműben a rendőrök a sofőrön kívül egy utast találtak, aki egy más nevére szóló szerb útlevéllel igazolta magát, azonban a járőrök a ruházatának átvizsgálásakor előtalálták a férfi albán magánútlevelét. Az ellenőrzéskor azt is megállapították, hogy az albán utas ellen nemzetközi körözést adtak ki, amelynek értelmében a férfi jogellenesen tartózkodott Magyarországon.

A rendőrök a sofőrt és utasát elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. A nyomozók az autót vezető magyar-szerb kettős állampolgárságú férfival szemben embercsempészés, míg az albán utas ellen közokirat hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×