eur:
396.5
usd:
370.94
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Halott ember autózgatott Magyarországon

Halott ember autózgatott Magyarországon

Megrendezte a halálát egy férfi, aki így nem fizette az általa korábban megvásárolt két autó utáni törlesztőrészleteket. A "trükk" éveken keresztül működött, ám végül a rendőrök felkeresték a "halott autóst" egy szegedi lakásban.

A budapesti rendőrök befejezték annak a férfinak az ügyét, aki két autót is vett hitelre, majd egyik járműnek sem fizette a törlesztőrészletét. A férfi ezután megtévesztve a hatóságot, halottá nyilváníttatta magát, hogy ezzel elkerülje a várható büntetését.

A nyomozás adatai szerint a 43 éves érdi T. Zsolt 2009. október 26-án egy autó megvásárlásához lízingszerződést kötött egy céggel. A férfi ezután nem törlesztette a több mint ötmillió forintos lízingdíjat, valamint az autót sem adta vissza. Ezt követően 2010. július 6-án egy újabb autóvásárlás miatt kölcsönszerződést kötött egy céggel, majd szintén nem fizette a közel tízmillió forintos kölcsönt. T. Zsolt ellen eljárás indult, de 2013. február 13-án megszüntették, mert a nyilvántartás adatai alapján a férfi elhunyt.

Közel négy évvel később, 2017. május 4-én információ merült fel arra vonatkozóan, hogy T. Zsolt mégis életben van, Szegeden él, és a hatóságot megtévesztve, azért nyilvánítatta magát halottnak, hogy elkerülje a várható büntetést. A rendőrök 2017. május 29-én egy szegedi lakásban igazoltatták a férfit, aki először testvére adatait felhasználva igazolta magát, majd elismerte, hogy ő T. Zsolt. A nyomozók a férfit elfogták és sikkasztás, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×