eur:
394.75
usd:
368.14
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Brutális gyilkosságra készültek egy pesti börtönben

Brutális gyilkosságra készültek egy pesti börtönben

Börtönőrt akart ölni két rab az egyik budapesti börtönben.

A két férfi erőszakos bűncselekmények miatt egy kamerával megfigyelt cellában ült, amikor az őrség észrevett valami gyanúsat: a két fiatal a zárka falára rajzolt valamit, majd az ajtónál babrált.

Az őrök, ismerve a rabokat, akik többször támadtak már rájuk, óvatosan nyitottak be. Ennek a körültekintésnek köszönhette a büntetés-végrehajtási tiszt az életét, ugyanis áramot vezettek a zárka ajtajába - írja a Blikk. Az őr a lábával lökte be az ajtót: a vastag talpú szolgálati bakancs megóvta az áramütéstől. A vizsgálat kiderítette, hogy a két fogvatartott kibontotta az ajtó mellett lévő elektromos hálózati csatlakozót, és a vezetéket kirángatva a zárka ajtajához húzta. A drótok valószínűleg nem érték el az ajtót, így arra vártak, hogy azt kinyissák az őrök, és akkor érintsék oda a kábelt.

A két fiatal ügyének nyomozását lezárta a rendőrség, emberölés kísérletével vádolják a 17 és 18 éves férfit, aki egyébként rablás és testi sértés ­miatt kerültek eredetileg rácsok mögé.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×