eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Jogsi nélkül, bedrogozva gázolt az autós

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás egy férfi ellen, aki vezetői engedély nélkül, drogos állapotban okozott balesetet - írta a boon.hu.

A megalapozott gyanú szerint a balesetben elhunyt férfi október 14-én a hajnali órákban Izsófalván haladt egy Mercedes személygépkocsival. Az autó egy kanyarban kisodródott, megcsúszott és a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A jármű vezetője a baleset során az autóból kiesett, a bal oldali sávban az úttesten volt, amikor a Múcsony irányából érkező gyanúsított az általa vezetett Suzuki Swift gépkocsi bal első kerekével elütötte. A gyanúsított azért haladt az úttest menetirány szerinti bal oldalán, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg az autó sebességét és oda átsodródott - közölte a portál.

A Suzuki bal első futóműve kiszakadt a helyéről, így a jármű mintegy 150 métert megtett, majd leállt. A kocsi vezetője nem nyújtott segítséget a sérültnek, hanem a gépkocsiban lévő további utasokkal együtt ismeretlen helyre távozott. A Suzuki sofőrje

vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a baleset előtt kábítószert fogyasztott.

A Mercedest vezető férfi baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Mivel a gázoló a helyszínt elhagyta, és a cselekmény akár 5 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, a szökés veszélye továbbra is fennáll. Ennek megelőzése érdekében, valamint a nyomozás zavartalan lefolytatása végett a bíróság a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. 

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×