eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Itt a vásárlók rémálma, több milliós a kár

Itt a vásárlók rémálma, több milliós a kár

Vádat emeltek egy 26 éves férfi ellen, aki belvárosi üzletekben dolgozott eladóként, és a vásárlók bankkártya adatait jogosulatlanul megszerezte, majd azokat felhasználva internetes oldalakon fizetett - közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2015 februárja és márciusa között két V. kerületi dohányboltban is dolgozott alkalmazottként. A vádlott ennek során az üzletekben vásárló, bankkártyával fizető személyek bankkártya adatait megszerezte, majd azok segítségével a számlájukon lévő összeggel külföldi online szerencsejáték oldalakon játszott.

A vádlott a fenti időszakban összesen 33 vásárló bankkártya adatait szerezte meg jogosulatlanul, és a csalásokkal csaknem 3 millió forint kárt okozott ténylegesen, míg – a sikertelen fizetési próbálkozásokkal – további több mint 10 millió forint volt a veszélyeztetett érték.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×