eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Újabb fontos részletek a borsodnádasdi gyilkosságról

Az ügyészség indítványozta a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt - tudta meg a 24.hu. Kiderült, mit fogyasztott a 20 éves fiú a gyilkosság előtt.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Martossy György főügyész-helyettes a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a cselekmény napján

nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott.

A nyomozás során derítik ki, hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e a 20 éves fiú. Az ugyanakkor az elkövetés szempontjából nem számít, hogy ittasan, bódult állapotban, vagy józanul követte el a gyilkosságot - közölte.

A főügyészhelyettes hozzátette: nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt.

A 17 éves, borsodnádasdi K. Csenge szórakozni ment a barátaival szombaton, majd egy fiúval indult haza a buliból, de nem ért haza. A család már szombat éjjel elkezdte keresni, majd a hatóságok is nagy erőkkel kutatták, ám végül holtan találták meg.

A lány holttestét egy vízelvezető aknában találták meg a helyi katolikus templom mellett meztelenül, a ruháit egyelőre még keresik. A lány még élhetett, amikor a fiú az aknába dobta.

A 20 éves gyanúsítottat hétfőn fogták el.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×