eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes
Fontos döntés született a Dózsa György úti halálos baleset miatt

Fontos döntés született a Dózsa György úti halálos baleset miatt

Átépítik azt a budapesti kereszteződést, ahol májusban súlyos baleset történt. A Dózsa György útról külön sávon lehet majd balra fordulni a Kassák Lajos utcába, megszűnik a telezöld, amelynél ketten haltak meg legutóbb.

A szakértők szerint balesetveszélyes az a Dózsa György úti kereszteződés, ahol május 15-én M. Richárd egy Mercedesszel belecsapódott egy balra kanyarodó Citroënbe, ezért átépítik az útszakaszt – derült ki a Duna TV Kékfény című műsorából.

Az igazságügyi műszaki szakvélemény szerint M. Richárd Mercedesével zöld jelzésen ment át, de legalább 135-140 km/órás sebességgel hajtott, amikor nekicsapódott egy balra forduló Citroënnek. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítást követően halt meg, és egy közeli trolimegállóban is többen megsérültek.

A műsor riportere, miután azt tapasztalta, hogy az autósok percenként sodródnak baleseti helyzetbe a kereszteződésnél, levelet írt a Főpolgármesteri Hivatalnak. Két nap után kapott választ, amelyben azt írták, hogy 

„a baleset után felülvizsgálták a kereszteződést, és arról döntöttek, hogy átépítik.

Megszűnik a telezöld, és a Dózsa György úton mindkét irányból külön balra kanyarodó sávot létesítenek.”

Mellékletben még a terveket is csatolták, de az átépítés határidejét nem közölték.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×