eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Tanulságos eset: trükkös szöveggel rabolt az álrendőr

Tanulságos eset: trükkös szöveggel rabolt az álrendőr

A rendőrség vádemelési javaslatot tett az ellen a fóti férfi ellen, aki rendőrnek adta ki magát egy nyíregyházi házaspárnak, majd társával zsarolás útján több millió forint értékű arany ékszert és készpénzt vittek el az otthonukból.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Imre 29 éves fóti lakos ellen.

A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2017. március 23-án 6 óra 30 perc körül társával megjelent egy nyíregyházi lakóháznál, és az ott lakók részére rendőr igazolványnak látszó fényképes igazolványt mutatott fel, majd közölték, hogy házkutatási parancsuk van.

A házkutatás elrendeléséről egy rendőrségi logóval ellátott, aláírt és lepecsételt határozatot adtak át a sértetteknek,

majd közölték velük, hogy tudomásuk van arról, hogy bűncselekményből származó ékszereket vásároltak. Felszólították őket arra, hogy a házban található arany ékszereket és készpénzt adják elő, ellenkező esetben bilincsben viszik el őket.

A fenyegetések hatására a sértettek összesen körülbelül 30 millió forint értékű ékszert, és körülbelül 5 millió forint értékben készpénzt adtak át a két férfinak, akik ezután távoztak a helyszínről.

Tanulságos eset: trükkös szöveggel rabolt az álrendőr

A nyomozás adatai szerint az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet egy budapesti autókölcsönzőből bérelték, ahová a járművet H. Imre 2017. március 24-én a reggeli órákban visszavitte. A szabolcsi nyomozók ekkor ütöttek rajta.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A 32 éves férfi beismerő vallomást tett.

H. Imre bűntársa ellen hazai, európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A büntetőeljárás során a rendőrség az eltulajdonított értékek nagy részét megtalálta és lefoglalta. A rendőrök a nyomozás során bűnpártolás miatt két nővel és egy férfival szemben is eljártak, akik a zsarolásból származó arany ékszereket és készpénzt megpróbálták elrejteni, hogy azokat a rendőrség az eljárás során ne találhassa meg.

Tanulságos eset: trükkös szöveggel rabolt az álrendőr

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×