eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Magyarországon fogták el a londoni terroristát?

Másfél éve Magyarországon fogták el a londoni terroristát.

Megdöbbentő hírek láttak napvilágot az angol sajtóban. A londoni merénylet elkövetőjeként azt a Trevor Brooks-ot nevezték meg, aki 2015. novemberében Magyarországon is járt. A férfi és társa egy Románia felé tartó vonaton utazott, amikor a békés-megyei rendőrök Lökösházánál elfogták - írja a borsonline.

Nagy-Britannia közellenségét, a hírhedt iszlám hitszónokot, Trevor Brooks-ot K. Simon Jonathan társaságában csípték el, ők ketten már azzal törvényt sértettek, hogy elhagyták Angliát. Ehhez ugyanis hatósági engedélyre lett volna szükségük.

Magyarországon fogták el a londoni terroristát?

Brooks nyilvánosan vállalta kapcsolatát az Al-Kaida terrorszervezettel, beszédeiben sokszor istenítette az öngyilkos merénylőket, útlevelet pedig azért nem kapott, mert a hatóságok attól tartottak, Szíriába utazik és csatlakozik az Iszlám Államhoz.

A férfit egy magyar fogdába zárták, majd visszatoloncolták Angliába.

Cáfolat

Abu Izzadeen, korábbi nevén Trevor Brooks gyűlöletszónok lehetett a londoni terrortámadások elkövetője - állította több brit lap és tévé is szerda este. De ez úgy tűnik, tévedés, a BBC is cáfolta a hírt - írja a hvg.hu.

Az Independent biztonsági forrásokra hivatkozva írt arról, hogy Trevor Brooks lehetett a londoni terrortámadás elkövetője. A hírt az Origo szerint először az olasz La Stampa hozta le, de tényként kezelte több más oldal is.

A BBC viszont azonnal megcáfolta a híreszteléseket, és elmagyarázta, hogy a szóban forgó férfi nem támadhatott meg senkit, hiszen még börtönben ül - jelentette a közmédia. Más beszámolók szerint Abu Izzadeen ügyvédje is megerősítette, hogy ügyfele börtönben ül.

Trevor Brooks azután változtatta a nevét Abu Izzadeenre, hogy áttért az iszlám hitre.

A férfit még 2015. november 18-án igazoltatták a lőkösházi rendőrök a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonaton, de ő társával sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, sem az állampolgárságukat nem tudták igazolni.

Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másik mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. A hitszónokot és társát nem sokkal később visszaszállították Nagy-Britanniába, ahol börtönbe zárták őket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×