eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Mégsem szervezett piramisjátékot Bróker Marcsi

Mégsem szervezett piramisjátékot Bróker Marcsi

Nem a magyar hatóságok találták meg, hanem önként adta fel magát Belize-ben a Bróker Marcsiként elhíresült nő, aki a Kun-Mediátor-botrányban vált ismertté. A Bors szerint nem szervezett újabb piramisjátékot,. egyszerűen csak elfogyott a pénze.

A 62 éves D. Sándornét 10 milliárd forintos csalással gyanúsítják, tavaly decemberben hozták haza Belize-ből, ahol jó ideje bujkált a magyar hatóságok elől. Az első hírek szerint az off­shore- és adóparadicsomnak számító Belize-ben is a piramisjáték-séma alapján akart pénzhez jutni, mint a Kun Mediátor Kft. vezetőjeként tette több ezer károsulttal, s ez vezetett a lebukásához.

A Bors új információi szerint ez képtelenség, mert

nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem,

így aligha építhetett újabb hálózatot. A lap szerint nyugodtan éldegélhetett volna a közép-amerikai országban, amellyel Magyarországnak nincs hivatalos kapcsolata, csakhogy hiába volt több millió dollárja, másfél év alatt felélte, és a pénztelenséget megelégelve feladta magát.

A magyar hatóságok hallgatnak az ügyben folyó nyomozásról. Nem tudni, az asszony tett-e itthon részletes, beismerő vallomást. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság idén tavasszal szeretné lezárni az eljárást. A Kun Mediátor 12 éves működése alatt papíron szinte semmit sem dokumentáltak, ami nehezíti a nyomozást. A gyanú szerint 1999 óta 790 embert rövidített meg befektetési ígéretekkel, összesen 12,3 milliárd forintot vett át.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×