eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Elítélték az M3-ason súlyos balesetet okozó ukrán sofőrt

Egy év hat hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt az ukrán sofőrt, aki súlyos közlekedési balesetet okozott az M3-as autópályán szerdán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Szilágyi László elmondta, hogy a bíróság két évre az autóbusz-vezetéstől is eltiltotta a vádlottat, valamint kötelezte csaknem 160 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az elsőfokú ítélet jogerős.

Az ukrán férfi szerdára virradó éjjel az M3-as autópálya nyíregyházi szakaszán autóbuszával nekiütközött egy előtte haladó román személygépkocsinak.

Az autóban öten utaztak, ketten közülük súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autóbusz húsz utasa közül senki nem sérült meg.

A bíróság megállapítása szerint a buszvezető a ködös időben figyelmetlenül vezette járművét, ezért későn észlelte a vele azonos irányban haladó gépkocsit.

A sofőrt, aki a felelősségét elismerte, a rendőrség a baleset helyszínén őrizetbe vette, a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség pedig közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt pénteken már bíróság elé állította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×