eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Megkezdődött a gyermekeiket molesztáló ceglédi szülők pere

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken kedden az a per, amelyben egy ceglédi házaspárt és a férfi apját a család két kiskorú gyermekének molesztálásával, szexuális zaklatásával vádolják - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Gyimesi Kinga közölte: a családot a házaspár erősen kifogásolható életvitele miatt 2010. február 16. óta gondozta a Ceglédi Gyermekjóléti Központ. Az első- és a harmadrendű vádlott (a férj és a feleség) is italozott, gyakran veszekedtek, verekedtek, és ennek két kiskorú gyerekük is a szemtanúja volt. Hogy előteremtsék a pénzt az ital beszerzésére, gyermekeiket lopásra bírták rá.

Az ügyészség szerint a szülők a kislány és a kisfiú jelenlétében többször pornográf tartalmú filmet néztek és közösültek egymással, majd 2011-től a lakásukon a kiskorú gyerekekkel rendszeresen szexuális kapcsolatot létesítettek. Emellett arra kényszerítették őket, hogy egymással is szexuális tevékenységet folytassanak. A férfi apja (a másodrendű vádlott) többször is látta, amikor a szülők a gyerekeikkel erőszakoskodtak, később pedig maga is bekapcsolódott a bűncselekménybe.

A vádirat szerint a szexuális zaklatás egészen 2013 tavaszáig folytatódott, ekkor a gyerekeket ideiglenesen nevelőszülőknél helyezték el.

Az első tárgyalási napon az iratismertetés mellett meghallgatták a vádlottakat, valamint felolvasták a róluk és a sértettekről szóló elmeorvosi, illetve pszichológiai szakvéleményeket - mondta a szóvivő.

A per május 4-én szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×