eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Ellopta és eladta az iskola számítógépeit

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki miközben az intézmény épületének felújításán dolgozott, két számítógépet lopott el a bucsai általános iskolából.

Bucsán, az általános iskolából 2015. október 26-a és november 2-a között akkor még ismeretlen tettes eltulajdonított két hordozható számítógépet. Abban az időszakban az intézményben felújítási munkálatok zajlottak. A gépek két egymás melletti tanteremből tűntek el és a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói olyan információhoz jutottak, amely szerint az egyiket 2015 novemberének első napjaiban egy megyeszékhelyi számítástechnikai üzletben próbálták meg értékesíteni.

A békéscsabai és a szeghalmi rendőrök azonosították, majd kihallgatták azt a férfit, aki a használt gépekkel is kereskedő vállalkozás boltjában járt. A 25 éves békéscsabai D. Gy. elismerte, hogy miközben munkatársaival az iskola felújításán dolgozott, két egymást követő napon eltulajdonított onnan két számítógépet. Az egyiket az üzletben értékesítette, a másikat pedig egyik ismerősének adta el, aki állítása szerint Budapesten továbbadta valakinek.

A rendőrség az eljárás során az egyik számítógépet a tartozékaival együtt lefoglalta és visszaadta az iskola képviselőjének. A Szeghalmi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben 2015. november 3-án elrendelt nyomozást 2016. február 16-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a lopás vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható békéscsabai férfi ellen vádemelési javaslattal küldi el a Szeghalmi Járási Ügyészségre - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×