eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Így kezdte a nyomozást a rendőrség a migránstragédia ügyében

A Készenléti Rendőrség már augusztusban, a tragédia felfedezésének napján, megkezdte a nyomozást az osztrák A4-es autópályán egy hűtőkocsiban megtalált holttestek ügyében - közölte a Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a police.hu oldalon.

A Magyar Idők napilap szerdán azt írta, hogy még tart annak az irathalmaznak a lefordítása, amelyet novemberben kapott meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az osztrák hatóságoktól, a nyomozás pedig a hivatalos fordítás elvégzése után, februárban kezdődhet el.

A cikkre reagálva a rendőrség közölte: már az osztrák büntetőeljárással párhuzamosan elkezdték a nyomozást. Ennek eredményeként a magyar nyomozók két napon belül elfogták azt a négy bolgár és egy afgán állampolgárt, akik összefüggésbe hozhatók a hetvenegy illegális migráns halálával. Velük szemben - fogva tartásuk mellett - bűnszervezetben, üzletszerűen, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás - tették hozzá.

Megjegyezték, hogy jelenleg is fordítják magyarra a csaknem hatezer oldalas nyomozati iratanyagot, amelyet az osztrák hatóságok tavaly év végén küldtek el. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan zajlik a nyomozás, amelynek állásáról új fejlemény esetén tájékoztatást ad a rendőrség - zárták a közleményüket.

Az osztrák A4-es autópályán tavaly augusztus 27-én találtak egy hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából hetvenegy menekültet szállítottak a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A furgonban összezsúfolt emberek megfulladtak, az embercsempészek pedig elmenekültek. Később kiderült, hogy az áldozatok már a magyarországi útszakaszon meghalhattak.

Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×