eur:
401.05
usd:
368.25
bux:
74701.27
2024. október 16. szerda Gál

Nyomoznak a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői fejlesztés ügyében

Költségvetési csalás vétségének gyanúja miatt nyomozás indult a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői fejlesztési projekt ügyében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása alapján csütörtökön a Kelet-Magyarország.

A megyei napilap Szilágyi László elmondására hivatkozva azt írta, egy magánszemély tett feljelentést szeptember 16-án általa vélelmezett törvénysértések miatt, és ahhoz dokumentumokat is csatolt.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség szeptember 22-én rendelte el a nyomozást, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatósága folytat le.

A 2,1 milliárd forint értékű nyíregyháza-sóstógyógyfürdői projekt egy internetes hírportál állításai miatt került középpontba. Az atlatszo.hu munkatársai írásukban - a többi között - háromszorosan elszámolt anyagköltségekről, engedély nélküli építkezésekről, az építkezésen történt tömeges feketefoglalkozásokról számoltak be.

A portál állításai alapján az ellenzéki pártok bírálták az utóbbi napokban a beruházó nyíregyházi önkormányzat Fidesz-KDNP-s vezetőségét és a helyhatóság tulajdonában lévő Sóstó-Fejlesztési Zrt.-t.

Podlovics Roland, a zrt. vezérigazgatója - korábban az MTI-hez is eljuttatott közleményében - "teljesen megalapozatlan, rosszindulatú, csúsztatásoknak és téves következtetéseknek" nevezte a hírportálon megjelent írást. Kiemelte: a projekt még nem fejeződött be, így a kivitelező számlát sem nyújtott még be az önkormányzatnak, és a majd a műszaki átadás-átvétel tisztázza, hogy milyen tartalommal valósul meg a beruházás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Ismét nagy döntés előtt áll az Európai Központi Bank (EKB), hiszen nem akármilyen környezetben kell határoznia a kamatokról: az európai gazdaság épp recesszióba csúszik, eközben az infláció mégis ragadós. A helyzetet tovább bonyolítják a közel-keleti fejlemények és a bizonytalan mértékű kínai gazdasági stimulus is. Ilyen körülmények között nincs könnyű dolga az EKB-nak, még akkor sem, ha a kamatdöntés iránya egyértelműnek tűnik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×