eur:
401.05
usd:
368.25
bux:
74701.27
2024. október 16. szerda Gál

Két gyilkosság gyanúsítottját fogták el Csongrád megyei határátkelőhelyeken

A német és a norvég hatóságok által emberölés miatt keresett bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök a röszkei és csanádpalotai határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte: a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen október 5-én jelentkezett kilépésre egy osztrák rendszámú autóval két osztrák és egy török állampolgár. A Schengeni Információs Rendszer azt jelezte, hogy a jármű egyik utasa, egy harmincéves török férfi ellen a német hatóságok a felesége meggyilkolása miatt európai elfogatóparancsot bocsátottak ki három nappal korábban. A magyar rendőrök a férfit őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék másnap elrendelte átadási letartóztatását.

A norvég rendőrség bocsátott ki európai elfogatóparancsot egy koszovói állampolgár ellen még 2005-ben emberölés és más bűncselekmények miatt. A 46 éves férfi kedden délután jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy taxi utasaként. Az útlevélkezelőnek a férfi egy szerb útlevelet adott át ellenőrzésre. A Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy - bár az okmány más nevére volt kiállítva - a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben - tudatta az őrnagy.

A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője. A rendőrök őrizetbe vették, átadási letartóztatásáról a Fővárosi Törvényszék dönt - közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Ismét nagy döntés előtt áll az Európai Központi Bank (EKB), hiszen nem akármilyen környezetben kell határoznia a kamatokról: az európai gazdaság épp recesszióba csúszik, eközben az infláció mégis ragadós. A helyzetet tovább bonyolítják a közel-keleti fejlemények és a bizonytalan mértékű kínai gazdasági stimulus is. Ilyen körülmények között nincs könnyű dolga az EKB-nak, még akkor sem, ha a kamatdöntés iránya egyértelműnek tűnik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×