eur:
401.74
usd:
369.26
bux:
75288.8
2024. október 16. szerda Gál

Előzetes letartóztatásba került Galambos Lajos és két társa

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság azt a három embert, aki az alapos gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai appartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegette az ellenőröket - tájékoztatott a döntésről Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az ismert zenészről, Galambos Lajosról (művésznevén Lagzi Lajcsiról), a feleségéről, valamint a zenészhez köthető appartmanparkot üzemeltető cég vezetőjéről van szó.

Gyugyi Csilla közölte: a Komárom-Esztergom megyében történt eset vizsgálata elfogultság bejelentése miatt került a Budaörsi Járási Ügyészséghez, amely lopással és vesztegetéssel vádolja az érintetteket.

Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.

A járásbíróság - mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is - harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború
Tudósítónktól

Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború

A szlovák kormányfő úgy véli, közeledik az ukrajnai háború vége. Szerinte elmozdulás várható, és várja, mit mond ezzel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén. „El kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből” – jegyezte meg a miniszterelnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×