eur:
401.19
usd:
369.65
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Sikkasztással vádolják egy karitatív egyesület vezetőjét

Jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az Értetek Karitatív Egyesület elnöke és ügyvéd foglalkozású férje ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője kedden az MTI-t.

Zsíros Zsolt főügyész elmondta: a vádirat lényege szerint az elsőrendű vádlott, az egyesület elnöke - ügyvédként dolgozó házastársa segítségével - a Demján Sándor Alapítványtól a nyírbátori kistérségben élő hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése érdekében átvett pénzösszegekből 2009-től 2013-ig rendszeresen ezer forinttól ötszázezer forintig terjedő összegeket tulajdonított el és fordított a saját céljaira.

A bűncselekmény leplezésére az egyesület elnöke a hiány összegéről minden évben valótlan ügyvédi letéti megállapodásokat kötött a férjével. Az elsőrendű vádlott - a másodrendű közreműködésével - összesen több mint 36,6 millió forintot tulajdonított el, amelyből a nyomozás befejezéséig 7 millió forintot megtérített - ismertette a főügyész.

Zsíros Zsolt megjegyezte, az elsőrendű vádlott a szervezet törvényességi ellenőrzése során valótlan tartalmú jegyzőkönyvekkel próbálta igazolni az egyesület törvényes működését az ügyészségen.

Az ügyészség mindkét vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

kínai hadgyakorlat
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

A művelet során eddig 30-35 hadihajót és 120 repülőgépet vetettek be a kínai katonai csapatok, melyek körbevették, illetve körbejárták Tajvant a hét elején – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa.Csiki Varga Tamás a NATO szintén a napokban indított, éves nukleáris hadgyakorlatának céljairól is beszélt.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Szakmai kiválóságokat vonz haza a magyar magánegészségügy

Szakmai kiválóságokat vonz haza a magyar magánegészségügy

Egyedi műtéti technika fűződik a nevéhez, Frankfurtban felépítette saját magánklinikáját, amit 20 év után értékesített az egyik legnevesebb elit magánkórház-hálózat számára. Műtött Bundesliga-focistákat, válogatott sportolókat, politikusokat, polgármestereket, kormánytagokat Németországban, és rendszeresen érkeztek hozzá továbbképzés céljából orvosok, például a Semmelweis Egyetemről. Kovács György professzorról beszélünk, aki nemrégiben úgy döntött, hogy Magyarországra költözik, ahol a TrifonLife-nál kötelezte el magát. Döntésének okairól, szakmai pályájáról, új terveiről beszélgettünk vele.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×