eur:
401.24
usd:
369.69
bux:
0
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Kilencéves gyereket rabolt ki egy nő Szegeden

Kilencéves gyereket rabolt ki egy negyvenéves nő Szegeden, a gyanúsítottat őrizetbe vették - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, hogy orvosi rendelőhöz hívták a rendőröket csütörtök délben: egy negyvenéves nő bement a váróterembe, ahol egy kilencéves kisfiú a testvérét várta, kivette a gyerek kezében lévő táskából a pénztárcát, majd megpróbált elmenekülni. A kisfiú az asszony elé állt, aki erre megragadta őt, és elrántotta az útból. A gyerek a falnak esett, de nem sérült meg.

A járőrök a közelben elfogták Z. Krisztiánnét, akit rablás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

kínai hadgyakorlat
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

A művelet során eddig 30-35 hadihajót és 120 repülőgépet vetettek be a kínai katonai csapatok, melyek körbevették, illetve körbejárták Tajvant a hét elején – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa.Csiki Varga Tamás a NATO szintén a napokban indított, éves nukleáris hadgyakorlatának céljairól is beszélt.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
400 ezer látogató 2 év  alatt, állami támogatás nélkül? Egy budapesti múzeumnak ez összejött

400 ezer látogató 2 év alatt, állami támogatás nélkül? Egy budapesti múzeumnak ez összejött

A XIX. század végén épült Hold utcai piac a belváros emblematikus helyszíne. Közel száz évig termelői piacként működött, 2014-es felújítását követően pedig Belvárosi Piac néven nyitotta meg újra kapuit, ahol az árusok mellett újhullámos kávézók és éttermek kaptak helyet. A vásári nyüzsgés mára a kortárs művészet legmagasabb iskolájának adta át a helyét: a teret betöltő Light Art Museum a világ egyik első fényművészeti múzeumaként formabontó képzőművészeti alkotásokat mutat be. De mitől is egyedülálló a Light Art Museum koncepciója? Hogyan hasznosítható újra egy funkcióját vesztett középület? Miként működik egy múzeum állami támogatás nélkül, önfenntartó módon? Többek között erről kérdezte a Portfolio a projekt szakmai igazgatóját és kurátorait: Vida Szabolcsot, Szalai Borbálát és Kovács Dalmát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×