eur:
401.42
usd:
369.49
bux:
74702.98
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Enyhítette az izsáki rendőrök büntetését az ítélőtábla

Az izsáki rendőrök ellen indult perben az első- és másodfokú vádlott esetében is enyhítette - tizenkét, illetve tíz év fegyházra - a Kecskeméti Törvényszék által kiszabott büntetéseket a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésében pénteken.

Egy román állampolgárságú, magyar nemzetiségű sértett halálával kapcsolatos vádpontban a minősített emberölés helyett halált okozó testi sértés bűntettében marasztalták el a rendőr zászlóst és főtörzsőrmester társát. Az ügy másik két rendőr vádlottja esetében a táblabíróság helybenhagyta a törvényszék által kiszabott felfüggesztett börtönbüntetéseket.

A bíróság a történteknél brutálisabb rendőri fellépést nem tud elképzelni - hangzott el -, ezért szóba sem jöhetett, hogy a törvényi maximumnál, tizenkét évnél kevesebbet szabjon ki az elsőrendű vádlottra, emellett a vádlottaknak az előírtnál súlyosabb végrehajtási fokozatban, fegyházban kell letölteniük a szabadságvesztést.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: lehet kárt okozni Kínának, de ők is tudnak odaszúrni, ahol nekünk nagyon fáj

Salát Gergely: lehet kárt okozni Kínának, de ők is tudnak odaszúrni, ahol nekünk nagyon fáj

A kínai autókra kivetett uniós vámokról Peking még tárgyal, de lesz egy pont, mikor elengedi ezt a történetet, noha nagy szüksége lenne az európai piacra – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Salát Gergely. A Kína-szakértő beszélt a elektromos autógyártás felfuttatásának okairól, a kínai gazdaság problémáiról és a multipoláris világrend elérésének a céljairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×