eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Illegális autóbontókat lepleztek le a pénzügyőrök

Két illegális autóbontón is rajtaütöttek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten - tájékoztatta a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Hajgató Péter közölte: mindkét telephely a főváros X. kerületében működött.

A gépjárművekből kiszerelt alkatrészeket és a bontáshoz szükséges eszközöket találtak. Megállapították, hogy az autók bontását engedély nélkül végezték, majd a kibontott fémhulladékot értékesítették.

A telephelyeken található 34 tonna fémhulladék származását az ott dolgozók nem tudták igazolni, ezért a pénzügyőrök lefoglalták a több mint kétmillió forint értékű alkatrészeket. Ugyanakkor a NAV az illegális fémkereskedelem miatt eljárást indított a telephelyek üzemeltetői ellen. A várható bírság összege több mint 6,5 millió forint - közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Allan Lichtman amerikai történelemprofesszor azzal vált ismertté az elmúlt évtizedek során, hogy az 1984-es elnökválasztás óta megszakítás és (szinte) hiba nélkül jósolta meg, ki lesz a Fehér Ház következő elfoglalója. A YouTube-on influencerbabérokra törő, tévécsatornákon is gyakran vendégeskedő egyetemi tanár 13 „kulcsot” határozott meg évekkel ezelőtt, melyek szerinte eldöntik, kinek az oldalára billen a szavazattöbbség a választás napján. Ám Lichtman jóslatai és nyilatkozatai – többek közt arról, hogy Joe Bidennek nem kellett volna visszalépnie, és hogy Donald Trump vagy Kamala Harris fog nyerni idén – nem mindenkit hagytak nyugodni, különösképp a saját statisztikai modelljeivel elhíresült Nate Silvert.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×