eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Eljárást indított a rendőrség egy verekedő biztonsági őr ellen

Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a VI. kerületi rendőrség egy férfi ellen, aki az Index információi szerint az Oktogon megállónál lefejelt egy utast.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, viszont vallomást nem tett, kényszerintézkedést nem alkalmaztak vele szemben.

Munkáltatója, a PFM Kontrol Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az esetet mélyen elítélik, megkövetik a bántalmazott utast, a vagyonőr-jegyellenőr munkaviszonyát rendkívüli felmondással azonnal megszüntették, a vele egy váltásban dolgozó többi vagyonőr foglakoztatását pedig a történtek teljes kivizsgálásáig felfüggesztették.

A Budapesti Közlekedési Központ panaszirodájához és az Indexhez is eljuttatott egy levelet a bántalmazott férfi. Azt írta, az Oktogonon egy férfi és a biztonsági őrök közötti lökdösődésre lett figyelmes, megkérdezte, mi történik, erre az őr kiabálni kezdett vele, és lefejelte. Ezek után a biztonsági őrök egymás között arról beszéltek a férfi beszámolója szerint, hogy hogyan igazolnak alibit a társuknak.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×