eur:
404.81
usd:
374.33
bux:
74276.71
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Elítélték a Jászai Mari téri gyerekrablót

Gyorsított eljárásban - nem jogerősen - egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn azt a nőt, aki egy hónappal ezelőtt a fővárosi Jászai Mari téri villamosmegállóból megpróbált erőszakkal magával vinni egy négyéves kisfiút - közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a személyi szabadságnak védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett megsértése bűntett kísérlete miatt állította gyorsított eljárásban bíróság elé a 60 éves nőt.

A bíróság a tettét többszörös visszaesőként elkövető vádlottat bűnösnek mondta ki, és egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért fellebbezést jelentett be, hosszabb időtartamú, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérve.

Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

A Portfolio szeptemberi piaci értesülésének megfelelően jövőre már a forgalmi érték 90%-áig lehet majd lakáshitelt felvenni a zöld lakóingatlanokra, praktikusan minden új építésű lakásra. Erre eddig csak a 41 év alatti első lakásvásárlóknak volt lehetőségük idén év eleje óta, energetikai besorolástól függetlenül. Emellett egységesen 60%-ra emelkedik a jövedelemarányos törlesztőrészlet a zöld lakáshitelek esetében, így a 600 ezer forint alatti jövedelműek is magasabb törlesztőrészletet vállalhatnak. Minderről friss Makroprudenciális jelentéséhez kapcsolódóan adott most hírt az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×