eur:
396.22
usd:
366.93
bux:
0
2024. augusztus 2. péntek Lehel

Idén már nem tesz vallomást a pécsi lövöldöző

Új védője tanácsára nem tett vallomást az a 23 éves hallgató, aki november 26-án lelőtte az egyik csoporttársát, három másik embert pedig megsebesített a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Az ámokfutót ma (csütörtökön) Baranya megyei nyomozók próbálták kihallgatni a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. Papp Gábor ügyvéd szerint a pécsi lövöldöző idén már biztosan nem beszél a rendőröknek.

Egy embert lelőtt, hármat pedig megsebesített a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében egy 23 éves egyetemista november 26-án. Az ámokfutót megpróbálták kihallgatni csütörtökön a Baranya megyei nyomozók, ám nem tett vallomást.

Az elkövető új ügyvédje az InfoRádiónak elmondta: szinte biztos, hogy idén már kerül sor a vallomástételre, de elképzelhetőnek tartja, hogy jövő év elején már igen.

Papp Gábor hangsúlyozta: mivel szerda este kapta meg az ügyvédi meghatalmazást, még fel kell készülni az ügyre, ezért azt tanácsolta védencének, hogy ne tegyen vallomást.

Arról, hogy milyen védekezési stratégiát alakít ki, és milyen állapotban van a lövöldöző, a titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem beszélt az ügyvéd.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő Kós Hubert, a koronavírus hercege

Ő Kós Hubert, "a koronavírus hercege"

A párizsi olimpia első magyar aranyérmesének eddigi sportolói pályafutása, de akár egész élete is a tudatos építkezés biztos gyümölcsözőségéről szól, no meg arról, hogy ha jön a nagy lehetőség, nem a kérdések, hanem a válasz ideje jön el. Kós Hubert az éremátadón sem felejtette el, ki szorul a leginkább támogatásra, de nem ragaszkodik konkrét tervekhez a Los Angeles-i olimpiáig hátra lévő négy évben, Bob Bowman úgyis tudja, melyik számban lehet újra bajnok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Fél évvel ezelőtt az ENSZ dubaji klímaváltozási konferenciáján (COP28) a világ túllépett a geopolitikai megosztottságon – amit kevesen hittek lehetségesnek –, és összefogott az UAE konszenzus néven ismert reális terv (a COP28-klímacsúcson elfogadott megállapodás – a szerk.) érdekében, amelynek célja a fenntartható jólét előmozdítása és a klímaváltozás fenyegetésének kezelése. Közel 200 kormány és a világgazdaság valamennyi szektora állt össze egy olyan gyakorlatias, tudományosan megalapozott célkitűzés köré, amely az alacsony karbonfelhasználású gazdasági növekedés elérését szolgálja, miközben a 1,5 Celsius-fokos cél megvalósítását is elérhető közelségben tartja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×