eur:
394.65
usd:
366.15
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
fotó: Fortepan / Bauer Sándor
Nyitókép: Fortepan / Bauer Sándor

Miért nem kell a magyaroknak a nyereményautó? Itt a meglepő válasz

Több száz új autó, illetve az áruk ragadt be az OTP Banknál az elmúlt évtizedekben, csak az elmúlt másfél évben a kisorsolt nyereményautók negyedéért nem jelentkeztek a betétesek.

A rtl.hu-n olvasható, hogy ugyan a gépkocsinyeremény-betét a szocializmusban élte fénykorát, de még ma is 620 ezer van belőle, és 76 milliárdot tartanak benne úgy az emberek, hogy meg se nézik, nem ők nyerték-e éppen a havonta kisorsolt autók valamelyikét.

Jellemzően OTP-s járművekről van szó, de az MBH Bank is érintett, amelynél a 2011 óta tartott 143 sorsolás nyereményei közül 124-et nem vettek át, igaz, ebben nemcsak autók, hanem ajándékutalványok is vannak.

Ez az OTP-nél azt jelenti, hogy

a kisorsolt új autók közül szinte minden hónapban akad egy, amelyik végül nem talál gazdára.

Ha a sorsolástól számított 30 napon belül nem jelentkeznek a nyertesek, azután már csak az autó árát tudják átvenni, ebben a formában viszont nem évül el a nyeremény, de nem kamatozik tovább.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×