eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Félelmetes szerek dolgoztak a rendőrökre támadó újpesti késes férfiben

Négyféle drogot és félliter töménynek a maradványait mutatták ki az elemzők annak a férfinak a vérében, aki Újpesten rátámadt két rendőrre.

2020 karácsonyán történt, hogy az őrjöngő férfi késsel támadt egy rendőrjárőrre. Az egyikőjüket életveszélyesen megsebesítette, a másik, egy nő, lelőtte a támadót. Az eset napokig hatalmas felháborodást okozott. Az eseményekről az Infostarton is beszámoltunk.

Két és fél évvel a történések után a bátor rendőrnő egy a Bűnmegelőzési Expón, egy pódiumbeszélgetésen beszélt arról, hogy milyen kábítószerek hatására történhetett az eset. A támadó, de általa lelőtt férfiben

négyféle kábítószert és fél liter pálinkát mutattak ki a vizsgálatok.

A Bors idézi az elhangzottakat.

"A férfi, amikor többször is eltaláltam, továbbra is támadólag lépett fel és megpróbált engem is megkéselni, pedig az egyik lövésem szétroncsolta a csontot a kezében, ő pedig mégis a sérült végtagjával tartotta a kést, megállíthatatlannak tűnt" - emlékezett vissza Szarvas Erika a 2020. december 24-i eseményekre, aki később arról is beszélt, hogy mikor rájött, hogy a rájuk támadó férfit egy évvel korábban már megbüntette egy szabálytalan parkolás miatt, egy jól szituált, szimpatikus, szabálykövető embernek gondolta.

"Elképesztő, hogy a kábítószerek milyen gyorsan képesek egy életet tönkre tenni, kifordítani valakit a személyiségéből" - fogalmazott az eset után kitüntetett rendőr.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×