eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Johnny Depp amerikai színész távozik pere újabb tárgyalási napja után a londoni legfőbb királyi bíróságról 2020. július 28-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelős szerkesztője, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Rájuk volt idén a legkíváncsibb a világ a Google-keresések alapján

Színész, politikus és csaló is a listára került: rájuk kerestek a legtöbben idén a népszerű keresőmotorral.

Nagy meglepetéseket nem okoznak a lista szereplői, mivel megtalálható köztük 2022 tárgyalótermi drámájának főszereplői mellett az idei év botrányhősei is - írja a Euronews.

A listát az indított keresések száma alapján állította össze a Google: lássuk, kik nevét tartalmazza a tízes lista.

1. Johnny Depp

Az év első felében zajlott pereket követően decemberben a színész és exfelesége, Amber Heard megegyeztek a rágalmazási perek lezárásáról: hónapokon át tartottak a tárgyalások, melyek szappanoperaszerű szórakozást biztosítottak azoknak a millióknak, akik követték azok eseményeit.

A jó hírnév megsértésének ügyében indított perben mindkét fél napokon át tett vallomást, megcáfolva a másik állításait. Mindkét fél kapcsolatuk ideje alatt elkövetett borzalmas tettekkel vádolta a másikat.

2. Will Smith

Ő sem színészként került az érdeklődés középpontjába, hanem mert az Oscar-gálán felpofozta Chris Rockot, miután a komikus felesége, Jada Pinkett Smith rovására eresztett el egy poént. Ennek eredményeképp Smitht tíz évre kitiltották a gáláról.

3. Amber Heard

Depp nemcsak a pert nyerte meg, a közvélemény is a lista harmadik helyére került volt feleségével szemben foglalt állást. Heard állítása szerint a közösségi médiában ellene folytatott hadjárat áldozata volt a perrel párhuzamosan.

4. Vlagyimir Putyin

Az orosz elnök előkelő helye azt mutatja meg, milyen mély hatást gyakorolt az emberek életére világszerte az ukrán háború. Az "Ukrajna" kifejezéssel kerestek idén a legtöbben hírekre, és ez volt a harmadik legnépszerűbb keresési kifejezés.

5. Chris Rock

A Smith-balhé után a színészek közt a negyedik leggyakrabban keresett személy lett Rock - akit abban a sorban Jada Pinkett-Smith követ.

6. Novak Djokovic

A sportolók közt övé a pálma: ezt annak köszönheti, hogy 2022. januárjában elvették tőle az ausztrál vízumot és kiutasították az országból, mert nem vette fel a koronavírus elleni védőoltásokat. Így nem vehetett részt az Australian Openen sem.

A sportolók közt a teniszezőkre voltak a legtöbben kíváncsian idén - Djokovic után Rafael Nadal és Serena Williams nevére kerestek rá a legtöbben.

7. Anna Szorokin

A Netflix sorozata, Az örökösnő álarca mögött Szorokinról szól, aki önmagát tehetős örökösnőnek kiadva vitt véghez csalásokat 2013-2017 között New Yorkban.

8. Andrew Tate

A korábbi brit-amerikai kickbokszolót és influenszert az összes nagyobb közösségi oldalról kitiltották toxikus maszkulinitása és hímsoviniszta megjegyzései miatt.

9. Rishi Sunak

A brit miniszterelnök Liz Truss drámaian rövid megbízatása után állt országa élére, melynek ő az első nem fehér bőrű vezetője.

10. Simon Leviev

A Netflix A Tinder-csalója az izraeli férfiről szól, aki tízmillió dollárnyi pénzt csalt ki nőktől Európában 2017-2019 között.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×