eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész a meghallgatása után távozik a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságról 2022. július 14-én. A 62 éves színész tagadta az ellene felhozott vádakat. A bíróság 2023. június 6-ra tűzte ki ügyének londoni tárgyalását. Spacey óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Kezdődik Kevin Spacey szexuális zaklatási pere

Egy 36 évvel ezelőtt történt eset miatt kell bíróság elé állnia: a felperes Anthony Rapp szerint illetlen módon ért hozzá, amikor ő még csak 14 éves volt.

Az amerikai eset mellett öt rendbeli szexuális zaklatás miatt az Egyesült Királyságban is folyamatban van bírósági ügye: a színész az összes vádat tagadja.

A BBC cikke szerint Manhattanban, a tárgyalás első napján az esküdtszék tagjainak kiválasztásával kezdődik a per: várhatóan mind Spacey, mind a ma már 51 esztendős Rapp jelen lesz.

Dollártízmilliókat követel állítólagos áldozata

Az állítólagos zaklatásra a felperes szerint akkor került sor, amikor Spacey 26-27 éves korában saját manhattani lakásában tartott bulit, ahol Rapp is ott volt. Egy, a Buzzfeeden még 2017 októberében megjelent cikk szerint Spacey felemelte az akkor tinédzser színészt, az ágyra fektette és részben ráfeküdt.

"Tudatában voltam annak, hogy szexuális indíttatásból teszi"

– fogalmazott Rapp.

A per szerint az eset nem tartott tovább két percnél, és "nem volt csókolózás, nem vetkőztek le, nem nyúltak egymás ruhája alá, és nem hangzottak el szexualizált kijelentések vagy célzások". A keresetet a sértett fél 2020 szeptemberében nyújtotta be, Spacey-t testi sértéssel és érzelmi sérelem szándékos okozásával vádolva. Rapp 40 millió dollárt követel mindezért.

Az ügy kijelölt bírája, Lewis A. Kaplan korábban elutasította a szexuális erőszak vádját, mivel úgy ítélte meg, hogy az elévült.

A Buzzfeed cikkének megjelenését követően, öt éve Spacey a közösségi médiában azt állította,

nem emlékszik a Rapp leírta esetre.

"Ha akkor valóban úgy viselkedtem, ahogy ő leírja, akkor a legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom neki a mélységesen helytelen részeg viselkedésért, és sajnálom azokat az érzéseket, amelyeket leírása szerint éveken át magával cipelt" – írta. Egy januári videonyilatkozatban is tagadta a vádakat, akkor úgy fogalmazott, Rapp állítása nem lehetett igaz, mert őt nem érdekli a fiúk és nem szokott illetlenül másokhoz érni.

Jövőre másik pere is elkezdődik

Korábban már elbukott egy ellene hasonló ügyben indított per – abban egy 18 éves vádolta illetlen érintéssel, amely állítása szerint 2016-ban történt –, mivel a felperes Spacey ügyvédei szerint manipulálta a telefonján található üzeneteket. Augusztusban ugyanakkor

31 millió dollár kártérítésre ítélték a színészt,

amit a Kártyavár című sorozat alkotóinak kellett megfizetnie azokért a költségekért, amelyekkel a sorozatból való kirúgása járt.

Júliusban Londonban is ártatlannak vallotta magát három férfi állítólagos, egy évtizeddel korábbi zaklatása miatt. Az a per jövőre indulhat el.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×