eur:
392.4
usd:
362.46
bux:
72058.73
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett. A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, aki a mentők szakszerű ellátása ellenére a helyszínen életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újabb drámai részletek a budapesti tűzben elhunyt kislányról

Annak a családnak, amely hétfőn elveszítette kislányát a MOM Sportnál történt tűzben, 2016 októberében leégett a háza Budakeszin.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn este egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sport tetején.

Kiderült, hogy a nyolcéves kislány, Zselyke az édesanyjával és két testvérével a közeli Gesztenyéskertben játszott. Anyjuk alig pár utcával odébb dolgozott. A tragikus eset előtt nem sokkal a gyerekek felhívták és kérték, hadd maradjanak még, amíg ő a munkahelyén van - írta a Blikk. A gyerekek ezután mentek a sportlétesítményhez. A tizenegy éves fiú és húga felment a lezárt tetőre, az ablakon bemásztak a használaton kívüli faházba, ahol tüzet gyújtottak. A lángok elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány nem tudott kijutni.

"Talán tíz percen múlott, hogy nem értem oda időben. A kislányom a szemem előtt haldoklott, harminc percig próbálták újraéleszteni, de hiába. Hullámokban tör rám a gyász, de a másik két gyermekem miatt tartanom kell magam" – mondta a lapnak az édesanya.

A gyerekek apja szerint a tüzet túlélő másik két gyermeket kivizsgálták,

fizikailag jól vannak, lelkileg azonban össze vannak törve.

A pincérek segítettek

Nagyobb is lehetett volna a baj, ha a tűz a sportközpont tetejére is átterjed. Ezt a szomszédban dolgozó két pincér akadályozta meg, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt az éttermük poroltó készülékeivel futottak fel a tetőre.

"Nem gondolkoztunk, felkaptuk a poroltókat, átmásztunk a vasrácson, berúgtuk a faház ajtaját és fújtunk.

Be már nem mentünk, mert egyrészt hatalmas volt a füst, másrészt pont addigra értek oda a tűzoltók" – mondta a Borsnak egyikük, György.

Korábban is volt tűzeset

Közben kiderült az is, hogy a családnak még 2016 októberében leégett a háza Budakeszin, a szomszéd ingatlanjával együtt.

Akkoriban a tárolóban keletkezett a tűz, ami átterjedt az otthonukra is. A házban a két fiú volt részese a tűznek. A kisebbik fiú, Dominik – aki most is jelen volt a tűznél – a testvérével együtt visszaszaladt az égő házba kimenteni három kiskutyájukat. A rendőrség az ügyet azzal zárta, hogy vélhetőleg a kisfiúk okozhatták a tüzet - írta a Ripost.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×