eur:
394.84
usd:
367.71
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: BM OKF Médiaszerver

Drámai képek és friss hírek a MOM Sport tetején kitört halálos tűzről

Egy nyolcéves kislány szenvedett halálos sérülést a Csörsz utcai sportközpont tetején kigyulladt faházban. A rendőrség új információkat közölt az esetről, a katasztrófavédelem pedig fotókat tett közzé.

A XII. kerületi Csörsz utcában a MOM Sport tetején kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház hétfő este. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, de olyan súlyosan megsérült, hogy a hosszas újraélesztés ellenére a helyszínen életét vesztette. Továbbá három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett.

A gyászoló édesanya a Blikk szerint a következő sorokat írta ki közösségi oldalára: "Mély fájdalommal tudatom, hogy a mai napon kislányom elhunyt! Nagyon hiányzol kicsi szívem, ki fog most mellettem aludni, átölelni, puszilgatni?"

A katasztrófavédelem fényképfelvételeket közölt a mentésről:

És kiadott egy videót is a tűzoltók munkájáról:

A gyerekek okozhatták a tüzet

A rendőrség kedden délelőtt ismertette, hogy az eddigi információk alapján mi történt.

Hozzájuk hétfőn 18.32-kor érkezett bejelentés a tűzről. A kivonuló tűzoltók az oltási és mentési munkálatok során egy 8 éves kislányt hoztak ki eszméletlen állapotban az épületből. Az újraélesztését a mentősök a helyszínen azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tűzeset következtében történt haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a nyomozók azt állapították meg, hogy a tűzesetet megelőzően három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment.

A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd a tetőn lévő használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak és ott tüzet okoztak.

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a fiú és a kislány megpróbált kimenekülni, azonban utóbbi az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×