eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Fotókat közölt az özvegy Andy Vajna amerikai temetéséről

Instagram oldalára töltött fel két galériát a januárban elhunyt producer és kormánybiztos özvegye.

A két galéria egyike a temetésen, a másik a halotti toron készült fotók válogatása. Vajna Tímea kísérő szövegként azt írta: "Fájó szívvel kísérünk utolsó utadon."

Így búcsúzott Andy Vajnától Hollywood

A Los Ange­les nyugati részén fekvő Westwood Village-i Memo­rial Park magántemetőnél zárt kör­ben búcsúz­tak el a sztárok és ismerősök a produ­cer­től.

Már a kapun is csak a regisztrált meghívottak léphettek be, köztük olyan holly­woodi hírességek, mint Goldie Hawn és élettársa, Kurt Russell, akivel Vajna a Tombstone – Halott város című westernfilmet készítette 1993-ban, de Arnold Schwarzenegger is eljött, aki ismét beszédet mondott, akárcsak Vajna budapesti temetésén.

Néhai szülei és 12 éve elhunyt fia, Justin mellé került Andy Vajna hamvainak egy része, amelyet a legendás hollywoodi producer özvegye, Vajna Tímea vitt a sírhelyre. A gyászmenetben Vajna amerikai cégének munkatársai mellett hollywoodi pályatársak is voltak, akik egy-egy szál fehér virágot helyeztek a sírnál - írja a szertartásról exkluzív fotókat közlő lap.

A magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 20-án, 75 évesen hunyt el, temetését Budapesten január 31-én tartották a Fiumei úti sírkertben.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×