eur:
393.15
usd:
363.23
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Fényképeken is felismerték a soroksári futónő gyilkosát

Egy öt évvel ezelőtti rendőrségi fénykép vezethet el a tetteshez. A rajta szereplő biciklist Krisztina meggyilkolása előtt nem sokkal rögzítette az egyik ipari kamera.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én gyilkolták meg futás közben, gyilkosát vagy gyilkosait eddig hiába keresték a rendőrök. Tegnap kiderült: egy rendőrségi vallomás nyomán lendületet vehet a nyomozás, most pedig friss információk érkeztek a gyilkost felismerő nőtől.

Mint kiderült, nemcsak az emlékfutáson készült fotón szúrta ki, hanem a rendőrség által közzé tett felvételeken is azonosította volt élettársát - írta a Bors. A férfi egy évvel később öngyilkosságot követett el, egy robogó vonat alá vetette magát. Úgy tudni, a közelben dolgozott házszigetelő munkásként; egyébként ipari alpinista volt, rendkívül jól tudott csomókat kötni, ami megmagyarázhatja a különleges matrózcsomót, amivel a futónő kezeit összekötötték.

Kamerafelvételek alapján

A rendőrség tavaly decemberben több kamerafelvételt is nyilvánosságra hozott a tragédia napjáról. Többek között vár­ták annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését is, aki aznap 18 óra 18 perckor az Oázis kertészet előtt egy sötét kerékpárral haladt a Vízisport utca felé. A lap úgy tudja, hogy a nyomravezető hölgy minden kétséget kizáróan felismerte volt élettársát a felvételen; N. nagy kerékpáros hírében állt, ahova tehette, biciklivel utazott.

A DNS-minták összehasonlítása hozhat megoldást

A futónő az esti órákban indult el otthonról, lemeztelenített holttestére a házuk közelében található bicikliút mentén bukkantak.

A helyszínen sikerült olyan DNS-mintát rögzíteni, amely végérvényesen tisztázhatja, hogy a frissen megnevezett lehetséges elkövető végzett-e a családanyával.

A Bors információi szerint a nyomozók már N. édesanyjától és az egyik akkori munkatársától is mintát vettek. Az anyától vett minta döntő bizonyíték lehet fia bűnösségére vagy ártatlanságára nézve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×