eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Windsor, 2018. május 19.Harry herceg, a brit trónörökös, Károly herceg másodszülött fia és Meghan Markle amerikai színésznő megcsókolja egymást egyházi esküvőjük után a windsori kastély Szent György-kápolnájából távozóban 2018. május 19-én. (MTI/EPApool/Neil Hall)
Nyitókép: NEIL HALL

Nagy titkokat árult el Harry herceg apósa

Harry herceg apósa csak egy feltételhez kötötte, hogy áldását adja leánya, Meghan Markle és a brit uralkodó unokájának frigyére: azt kérte Harrytől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanra.

A 73 éves Thomas Markle, aki az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott interjút, a beszélgetésben elárult néhány bizalmas részletet Harry egyes bel- és külpolitikai nézeteiről is, és ezzel potenciálisan meglehetősen kínos helyzetbe hozhatta vejét.

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - május 19-én esküdött örök hűséget amerikai menyasszonyának a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciáján.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-interjúban elmondta: Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét. "Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt" - idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Arra a kérdésre, hogy várható-e a közeljövőben Harry és Meghan első gyermekének érkezése, a herceg apósa kijelentette:

lánya "régóta szeretne gyerekeket", és így szerinte "valamikor nemsokára számítani kell egy gyerekre".

Thomas Markle felfedte, hogy politikáról is beszéltek Harryvel, akinek ő elpanaszolta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy

"nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez".

Thomas Markle hangsúlyozta, hogy mindez csak "oldott hangvételű csevegés" volt.

Ennek ellenére azonban Harry e politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai - beleértve a királynőt - nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

A Kensington-palota - Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala - hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.

Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.

Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, "spontánként" eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.

Az ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.

Kijelentette: "normális, kedves viszonyt" szeretne a brit királyi családdal, és örülne, ha egy nap találkozhatna a királynővel, akit gyerekkora óta nagyra becsül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×