eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Félezer autóhoz adtak hamis papírokat - lebuktak az okmányirodai csalók

Közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek húsz ember ellen, akik több mint hatszáz járműről nyújtottak be hamis műszaki adatlapot a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi és a pétervásárai okmányirodán - tájékoztatott a Gödöllői Járási Ügyészség.

Szabó Ferenc főügyész közlése szerint a bűnügy vádlottjai közül öt nő a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi, illetve a pétervásárai okmányirodában ügyintézőként dolgozott. Munkájukhoz tartozott, hogy járművek forgalomba helyezésével, műszaki állapotával kapcsolatos közhiteles nyilvántartásba adatokat rögzítsenek.

A vádlottak közül hatan mint ügyfelek az okmányirodákban mások nevében intézték a műszaki vizsgával, tulajdonosváltozással, forgalomba helyezéssel összefüggő ügyeket. A járművek tulajdonosaival további hat vádlott tartotta a kapcsolatot úgy, hogy a járműveket egyikük sem látta. Ezek többsége tehergépkocsi, mezőgazdasági jármű, régebbi típusú személygépkocsi volt - írta a főügyész. Hozzátette, hogy a járművek közül egyet sem vittek sem műszaki, sem eredetiségvizsgálatra.

A közlemény szerint a vádlottak hamis műszaki adatlapot készítettek, ketten pedig egy rétsági és egy veresegyházi vizsgaállomáson valótlan adatokat igazoltak a járművek eredetiségvizsgálatáról. A hamis háttérokmányokat az említett okmányirodákba vitték. Ott a beavatott ügyintézők - a bűnügy öt vádlottja - tudtak arról, hogy minden irat hamis. Ennek ellenére azokat átvették és valótlan adatokat rögzítettek a gépjármű-nyilvántartásban.

A vádlottak 2012 júliusa és 2014 decembere között mintegy 650 járműre rögzítettek valótlan adatokat a hamis iratok alapján, ezért a Gödöllői Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg őket, bűnösségükről a Gödöllői Járásbíróság fog dönteni - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×