eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elsüllyedt egy turistahajó Törökországban

Viharba került és elsüllyedt egy turistahajó szombaton a dél-törökországi Antalya üdülőparadicsomban, 73 embert sikerült kimenteni - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A kimentettek között külföldiek is vannak, nemzetiségüket eddig nem közölték. Egy túlélő szerint a hajón mintegy 80-an utaztak. "Hirtelen süllyedni kezdtünk, majd mindannyian a tengerbe estünk" - mondta az utas.

Néhány túlélőt kórházba vittek. A DHA török hírügynökség is megerősítette a sérültekről szóló értesüléseket.

A hajó az antalyai jachtkikötő felé tartva járt szerencsétlenül.

A baleset újabb csapást jelent a törökországi idegenforgalomra, hiszen számos súlyos terrortámadás és a júliusi sikertelen puccskísérlet után már így is drasztikusan csökkent az országba érkező üdülővendégek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×