eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Betiltották a burkinit Cannes-ban

Betiltotta Cannes vezetése a burkini, az egész testet elfedő fürdőruha viselését a tengerpartokon.

David Lisnarp polgármester aláírásával szentesítette az új szabályt, amely szerint kitiltják a tengerpartról azokat, akik nem "a Francia Köztársaság alapelvét képező szekularizmusnak és a jó szokásoknak megfelelő fürdőruhát" viselnek.

A szabályzat továbbá hangsúlyozza, hogy "a vallási hovatartozással feltűnően kérkedő strandviselet" megzavarhatja a közrendet, amit meg kell akadályozni, különösen akkor, "amikor Franciaország terrorista támadások célpontja".

Thierry Migoule, a város önkormányzati szolgáltatásainak a vezetője a döntést azzal magyarázta, hogy "nem vallási jelképek betiltásáról van szó a strandon, (...) de a kirívó ruházat a velünk háborúban álló terrorista mozgalmakra utal".

Franciaországban az utóbbi másfél évben több, iszlamista indíttatású terrortámadás történt. A legutóbbi Nizzában, ahol egy tunéziai férfi mintegy nyolcvan embert gázolt halálra a francia nemzeti ünnepen.

Címlapról ajánljuk
Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×