eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Megtalálták az aligátortámadás áldozatául esett kisfiú holttestét

Megtalálták helyi idő szerint szerdán annak a kétéves kisfiúnak a holttestét, akit korábban az orlandói Disneyworld egyik mesterséges tavának partjáról ragadott el egy aligátor.

A nebraskai kisfiú családja Disneyworldben vakációzik, s a gyermek kedden, helyi idő szerint este kilenc óra után játszadozott az egyik mesterséges lagúna partján, amikor a vízből előmászó aligátor elragadta. Az édesapja megpróbálta megmenteni a kisfiút, őt a hüllő több helyen meg is sebesítette, ám az aligátor végül a gyermekkel az állkapcsában eltűnt.

Több mint félszáz rendőr, két helikopter és számos búvár kereste a gyermeket.

Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Szerda délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek.

A helyi seriff és vadvédelmi szakemberek a kutatás során tartott rövid tájékoztatóik alkalmával egyaránt arra hívták fel a figyelmet: képtelenség, hogy egy ilyen támadást egy kisgyermek - de felnőtt is - túléljen.

A gyermek holttestét csaknem huszonnégy órás keresés után, sértetlen állapotban találták meg.

A nebraskai Elkhornból érkezett szülőket a seriff egy katolikus pap társaságában kereste fel, hogy tudassa velük a szomorú hírt. A Disneyworld szórakoztató-központ igazgatója, George Kalogridis - amellett, hogy részvétét nyilvánította - bejelentette, hogy minden további segítséget megadnak a családnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×