eur:
387.88
usd:
360.05
bux:
0
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kilométeres sorban ácsorognak a teherautók Hegyeshalomnál

Mintegy négy kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél a magyar oldalon, mert az osztrák rendőrség továbbra is szúrópróbaszerűen ellenőrzi a járműveket a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a személyautók egy sávban haladhatnak a határátlépési pontnál, de ez jelenleg nem okoz fennakadást a közlekedésben.

A rendőrség arra kéri a teherautók vezetőit, hogy aki teheti, az a hegyeshalmi helyett válassza a rajkai határátkelőt az ország elhagyására.

A burgenlandi rendőrség április 22-én jelentette be, hogy a nezsideri, a kismartoni, a nagymartoni és a felsőpulyai járás átkelőinél április 25-én reggel nyolc órától várható ellenőrzés, de hogy pontosan melyik határátkelőknél, azt az akció sikerességére hivatkozva nem kívánták közölni.

Címlapról ajánljuk

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×