eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Bontásban reménykednek az amstetteni rém szomszédai

Lebontatná az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl házát a férfi anyagi ügyeit vizsgáló bíró. A kezdeményezést a szomszédok is támogatják.

A házat le kell bontani. Sokak érdeke, hogy eltűnjön - mondta a bíró, akinek feladata az, hogy tisztázza a lányát 24 éven át otthona pincéjében rabként tartó Josef Fritzl pénzügyeit. A bíró szerint az épületet hátborzongató története miatt biztosan nem lehetne értékesíteni.

A szomszédok is inkább látnának egy sitthalmot a telkük mellett, mint az amstetteni rém egykori házát, ahol lánya, Elisabeth hét gyereket szült a férfinak. A gyerekek közül az egyik - egy ikerpár tagja - megbetegedett és három hónapos korában meghalt; holttestét Fritzl egy kályhában égette el.

Az, hogy mi folyt 24 éven át az amstetteni családi házban, 2008 áprilisában derült ki. Az akkor 74 éves férfit tavaly életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Tettei ellenére Fritzl még mindig abban reménykedik, hogy újra együtt lehet majd feleségével, aki "mindig hűséges volt hozzá". A férfi, mint mondta, nyolc levelet írt az asszonynak, aki nem válaszolt neki. A vérfertőző apa mégis biztos abban, hogy neje még mindig szereti.

"Az az álmom, hogy élve kijutok a börtönből. Szeretnék gondoskodni a feleségemről, hiszen ő mindig hű volt hozzám" - közölte Fritzl.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×