eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Halálbüntetés vár a kisgyermekét megsütő anyára

Az esküdtszék bűnösnek találta a 28 éves China Arnoldot, aki a vád szerint meggyilkolta egyhónapos csecsemőjét: betette a mikrohullámú sütőbe. A büntetésről jövő héten döntenek az ohiói esküdtek.

A gyilkosság idején, 2005 augusztusában China Arnold négy gyermekével és barátjával élt együtt az Ohio állambeli Daytonban. A nő tagadta a gyilkosságot, de egy 8 éves fiú a bíróság előtt azt vallotta: látta, hogy egy másik fiú bevitte a csecsemőt a konyhába, majd hallotta a mikrohullámú sütő hangját, később pedig látta az összeégett holttestét.

A csecsemő DNS-ét megtalálták a berendezés belsejében, egy igazságügyi orvosszakértő pedig megállapította: a gyermek amiatt halt meg, mert több mint két percet töltött a bekapcsolt sütőben.

Egy cellatársának China Arnold azt mondta: azért ölte meg gyermekét, mert attól tartott, hogy barátja otthagyja, mert nem tőle származott a kisbaba.

A vádlott ügyvédje arra hivatkozott, hogy védence túlságosan részeg volt ahhoz, hogy bármire is emlékezzen. Véralkoholszintje majdnem négyszeresen meghaladta az autóvezetéshez megállapított határértéket.

Az esküdtek 8 órás tanácskozás után döntöttek úgy, hogy a nő bűnös. Kedden a büntetésről határoznak, és könnyen elképzelhető, hogy halálbüntetést szabnak ki.

China Arnold nem mutatott semmilyen érzelmet az ítélet kihirdetésekor, csak akkor kezdett el zokogni, amikor elvezették; továbbra is vizsgálati fogságban marad.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×