eur:
404.58
usd:
374.11
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Bocsánatot kért a múzeumigazgató

Az olaszországi Velence egyik legtekintélyesebb múzeumának igazgatója nyilvánosan bocsánatot kért egy muzulmán nőtől, akit az intézmény egyik teremőre távozásra szólított fel, mert nem volt hajlandó levenni az arcát leplező fátylát.

Az olasz médiában és politikában heves vitát kiváltó incidens a velencei, 18. századi műkincseiről híres Ca Rezzonico múzeumban történt még vasárnap. "Sajnálom azt, ami történt, és ha a hölgy bármikor vissza kívánna térni múzeumunkba, szívélyesen fogjuk fogadni" - fogadkozott a Reutersnek nyilatkozva Filippo Pedrocco igazgató.

A látogató férje és gyermekei társaságában kereste fel a múzeumot és a bejáratnál családjának más tagjaival együtt átesett a szokásos biztonsági vizsgálaton. Amikor azonban felért a második emeletre, az ottani őr felszólította, hogy vegye le "nikáb" nevű, csak a szemeknek rést hagyó kámzsáját - vagy el kell hagynia az épületet. Az asszony az utóbbit választotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×