eur:
401.88
usd:
370.82
bux:
74149.39
2024. október 21. hétfő Orsolya

Üres ágy, magányos plüssállat - nézze meg a szobát, ahonnan eltűnt a kislány!

A portugál rendőrség a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tette azt a nyomozati anyagot, amely a tavaly eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének vizsgálata közben született. Így meg lehet tekinteni annak az apartmannak a képeit is, ahonnan a gyermeket utoljára látták.

Az ágy üres, a takaró gyűrött, az imádott plüssállatka magányos hever a párnán - így nézett ki az a szoba, ahonnan Madeleine McCann tavaly májusban eltűnt.

A portugál rendőrség idén júliusban állítatta le a kislány utáni nyomozást, ugyanis semmilyen bizonyítékot nem találtak. Most a hatóság nyilvánosságra hozta a nyomozati anyagot, így több, a rendőrök által az eltűnés éjszakáján készített fényképet is meg lehet tekinteni.

Az egyik képen a gyermekek szobája látható néhány órával a brit kislány rejtélyes eltűnését követően. A szülők hálószobájában és az apartman nappalijában nem volt túl nagy rend: ruhák és törülközők hevernek a bútorokon. A nappali a rendőrök szerint a halál illatát tartalmazta.

Egy másik képen az apartmanból kivezető lépcsőket lehet látni, a McCann-házaspár úgy vélekedett, itt menekülhetett a gyermek elrablója.

Madeleine eltűnése után a rendőrök lezárták az apartman, és hónapokig minden változatlan volt a szobákban.

A nyilvánosságra számára elérhetővé tett 30 ezer oldalnyi irat között a tanúk vallomásai, a szülők kihallgatásáról készült jegyzőkönyvek és a nyomozók feljegyzései is megtekinthetők. A dokumentumokba való betekintést írásban kell kérvényeznie az újságíróknak, akik ezt követően DVD-n juthatnak a sok ezer oldalra rúgó anyaghoz.

Madeleine McCann pár nappal negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án este tűnt el egy Algarve közelében fekvő tengerparti szállodából, miközben szülei a közelben vacsoráztak.

A nyomozás lezárásával egyidejűleg bejelentették, hogy sem a gyermek szülei, sem az ellen a helyi lakos ellen, akit a gyermek elemésztésével szintén meggyanúsítottak, nem találtak semmiféle terhelő bizonyítékot.

A McCann-házaspár ügyvédei már a múlt héten nekiláttak a nyomozati iratok tanulmányozásához. A szülők ugyanis magánnyomozóikkal tovább akarják folytatni a gyermek felkutatását.

Közben a házaspár egyik barátja azt állította, a rendőrség tudatosan hazudott Gerry McCann-nek egy bizonyítékkal kapcsolatban, hogy így érjék el a férfi beismerését. A nyomozók nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy a kislány DNS-ét találták-e meg a házaspár által bérelt autóban, a férfival kikérdezése során mégis azt közölték, Madeleine-től származik a minta, hátha ennek hatására az apa vallomást tesz.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Szinte alig esik szó róla, de egyre nagyobb a baj a világ adórendszereivel, ami egyre erősebb nyomást helyez az egyes országok költségvetéseire. Az államoknak egyre több és több pénzre lesz szükségük az elöregedő népesség ellátására, valamint a klímaváltozás hatásainak tompítására. Egyelőre hiányoznak a válaszok rá, mit és hogyan kellene megváltoztatni, de az Európai Bizottság 2023-as közkiadásokról szóló jelentése, valamint az abban felvázolt gazdasági helyzet- és jövőkép alapján már most égető szükség lehet egy reformra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×