eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Nem emberi a hatodik partra vetett láb

Nem embertől származott az a sportcipőbe bújtatott láb, amelyet szerdán talált meg a Vancouverhez közeli Georgia-szorosnál. Ez volt a hatodik láb, amelyet a tenger a környéken partra sodort, az előbbiekkel ellentétben azonban egy állat lábszárcsontjáról van szó.

Az illetékes halottkémi hivatal jelentette be, hogy a sportcipőbe bújtatott emberi lábnak vélt maradványt valamilyen állat lábszárcsontjaként azonosították.

A rendőri szóvivő figyelmeztetet, hogy akárki eszelte ki ezt az otromba tréfát, komoly büntetésre számíthat, és elképesztőnek tartotta, hogy valaki ilyen érzéketlen legyen, mikor annyi eltűnt családtagja után kutató ember várja remegve, hogy vajon nem az ő hozzátartozójára bukkantak-e.

Az elmúlt egy év alatt összesen öt emberi láb vetődött partra egy néhány mérföldes kanadai partszakaszon belül. Az utolsót éppen hétfőn. A vizsgálatok eddig csupán azt tudták kideríteni, hogy a lábak mind más ember maradványai voltak, és feltehetőleg maguktól váltak le a régóta vízben hányódó testekről. Egy elmélet szerint a könnyű sportcipők miatt nem merültek el a végtagok, s lebegtek ki a partra.

A mindeddig megoldatlan rejtély - hogy honnan származtak a lábak, és tulajdonképpen mi is történt - azonban alaposan meglódította az emberek fantáziáját, és feldúlta a közvéleményt.

A legvalószínűbbnek egy óceánkutató elmélete látszik, aki úgy vélte, hogy talán egy Georgia-szoros közelében történt vízi baleset áldozatainak végtagjai sodródtak ki.

Az illetékes halottkém közölte, hogy folytatják az öt végtag vizsgálatát és a helyszíni nyomozást. Eddig három láb DNS-tesztje készült el, ám ez alapján sem sikerült azonosítani a maradványokat.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Allan Lichtman amerikai történelemprofesszor azzal vált ismertté az elmúlt évtizedek során, hogy az 1984-es elnökválasztás óta megszakítás és (szinte) hiba nélkül jósolta meg, ki lesz a Fehér Ház következő elfoglalója. A YouTube-on influencerbabérokra törő, tévécsatornákon is gyakran vendégeskedő egyetemi tanár 13 „kulcsot” határozott meg évekkel ezelőtt, melyek szerinte eldöntik, kinek az oldalára billen a szavazattöbbség a választás napján. Ám Lichtman jóslatai és nyilatkozatai – többek közt arról, hogy Joe Bidennek nem kellett volna visszalépnie, és hogy Donald Trump vagy Kamala Harris fog nyerni idén – nem mindenkit hagytak nyugodni, különösképp a saját statisztikai modelljeivel elhíresült Nate Silvert.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×