eur:
399.82
usd:
368.06
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

Húsz év hivatásos sofőrként - jogosítvány nélkül

Nem volt jogosítványa, mégis két évtizeden át vezetett tűzoltó- és mentőautót egy japán férfi. Egy rutinvizsgálat során fedezték fel, hogy nincs vezetői engedélye.

Csak egy múlt heti rutinvizsgálat során derült ki, hogy a takaokai tűzoltóságon dolgozó egyik sofőrnek nincs jogosítványa.

A férfi, amikor az ellenőr megkérte, hogy mutassa meg vezetői engedélyét, először nemet mondott, majd végül elővette a dokumentumot - az édesapjáét, a képet pedig megpróbálta eltakarni az ujjaival.

A sofőr magyarázkodni kezdett, és azt állította, hogy járt tanfolyamra, ám az írásbeli vizsgán megbukott. Ennek ellenére húsz éven át több mint 300 alkalommal vezetett mentőt, százszor pedig tűzoltóautót, balesetmentesen.

A férfit elbocsátották, a rendőrség kikérdezte, főnökei pedig elnézést kértek a takaokaiaktól. Legalább - mondták - balesetet nem okozott.

Címlapról ajánljuk
Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Hiába szólította fel egyeztetésre a választásokon a legjobban szereplő három párt vezetőjét Alexander Van der Bellen, a megbeszélések után is maradt a kormányalakítási patthelyzet.

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×