eur:
400.49
usd:
369.97
bux:
74358.3
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Pedofil papot csaltak tőrbe a rendőrök

Elfogta a rendőrség azt az amerikai lelkészt, aki egy 13 éves kislányt próbált meg elcsábítani az interneten, ám arra nem számított, hogy valójában egy nyomozóval levelez.

A baptista egyház lelkészére csaptak le a rendőrök az Egyesült Államokbeli Texasban, amikor megpróbált találkozni azzal a 13 éves lánnyal, akivel hetek óta levelezett az interneten. Joe Barron arra azonban nem számított, hogy nem egy tinédzser, hanem egy magát annak kiadó nyomozó válaszol az üzeneteire.

Az 52 éves lelkész több mint háromszáz kilométert autózott Bryantig, hogy találkozzon a kislánnyal, ám a rendőrök út közben elfogták és rögtön vádat is emeltek ellene kiskorú elcsábítása miatt. Barron autójában a nyomozók óvszereket és egy webkamerát találtak.

Jack Graham, a 26 ezer fős prestonwoodi gyülekezet lelkipásztora a hétvégi istentiszteleten bejelentette: az egyház elfogadta Joe Barron azonnali hatályú lemondását, és úgy fogalmazott: "tudniuk kell, mennyire megdöbbentett minket, mekkora szégyent jelent számunkra ez a borzalmas tett, ez az elfogadhatatlan tett."

Joe Barron, aki egy volt a prestonwoodi gyülekezet negyven lelkésze közül, jelenleg óvadék ellenében szabadlábon van. Ha elítélik, akár 20 évet is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Virág Barnabás: több hónapra is leállhat a kamatcsökkentés

Virág Barnabás: több hónapra is leállhat a kamatcsökkentés

A jegybank alelnöke beszélt arról is, hogy a forint árfolyamára annak inflációra gyakorolt hatása miatt a monetáris politikának is figyelnie kell. Szeptember vége óta nagy változások történtek, közölte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
A gazdaság szenved, a Richter a csúcson – De miért?

A gazdaság szenved, a Richter a csúcson – De miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása, amit a Budapest Economic Forumon rögzítettünk. Most látszik csak igazán, hogy a pharma szektor nem érzékeny a makrogazdaság ciklusokra, de hiába a rekord részvényárfolyam, a Richter még mindig nincs árazás szempontjából a helyén – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a műsor első részében Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója. Az adás második részében Rózsai Rezső, a KPMG vezetője volt a vendégünk, őt a konferencián bemutatott CEO Outlook 2024 kutatás alapján egyebek mellett arról kérdeztük: hogy látják világszerte a vállalatvezetők a nagy gazdasági és geopolitikai trendeket, valamint cégeik kilátásait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×