eur:
401.3
usd:
369.53
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Családját templomba küldte, hogy zavartalanul kínozhassa lányát

Josef Fritzl, az amstetteni rém háza pincéjébe bezárt lányát zavartalanul zaklathatta, amikor felesége és többi gyereke a templomban voltak. Azok, akik ismerték Fritzléket azt mondják: teljesen normális katolikus családnak tűntek.

Egy teljesen átlagos katolikus család képét mutatták Fritzlék, akik közül a most 12 éves fiú, Alexander még büszke első áldozó is volt. Sem a fiú, sem pedig a gyülekezet nem sejtette, hogy az apa a ház alatt kialakított börtönrendszerben tartja fogva eltűntnek hitt lányát.

Elképesztő, mennyire normálisnak néztek ki - mondta az egyik osztrák lapnak egy szülő, aki Fritzlékkel együtt járt a templomba. Az viszont neki is feltűnt, hogy az apa egyszer sem jelent meg az istentiszteleten.

A borzalmas részletek napvilágra kerülésével kezd összeállni a kép: amíg felesége és három gyereke a templomba ment, a most 73 éves Josef Fritzl zavartalanul kínozhatta a föld alatt bezárt lányát, Elizabethet, akitől hét gyereke született.

Az egyik közülük Alexander, aki 10 évesen lett első áldozó. Elizabeth őt is a tömlöcben szülte meg, de néhány hónap elteltével Fritzl elvitte a börtönből, és magához vette. Elizabeth-tel egy levelet íratott, amelyben megmagyarázza, hogy nem akarja felnevelni a kisfiút, ezért hagyja őt a küszöbön.

Alexnek született egy ikertestvére is, aki azonban néhány nappal világrajövetele után meghalt. Fritzl a holttestet elvitte, és a kert szemétégetőjébe dobta.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×