eur:
401.26
usd:
369.39
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Másik bebörtönzött gyerekét is meg akarta erőszakolni a szexőrült apa

Az osztrák Josef Fritzl miután elveszítette érdeklődését lánya iránt, akit 24 éven keresztül tartott fogva háza pincéjében, a vérfertőzésből született másik gyerekét is meg akarta erőszakolni. A most 19 éves Kerstin szintén a föld alatt élt, és jelenleg mesterséges kómában tartják a kórházban.

A nagy erőkkel nyomozó osztrák rendőrség attól tart, hogy nem csak saját lányát, Elizabethet, de a tőle született kislányt is többször megerőszakolta abban a pincében, amit titkos családjának alakított ki több mint 20 évvel ezelőtt. A gyanú szerint a most 73 éves Fritzl egy idő után már nem érdeklődött lánya iránt, aki egyre rosszabb fizikai állapotba került, és teljesen meg is őszült.

A rendőrök azonban egyelőre nem tudják kikérdezni a 19 éves Kerstint, aki még két testvérével és Elizabethtel az egész életét a Josef Fritzl által kialakított föld alatti ablaktalan bunkerban töltötte. Az orvosok szerint a lány állapota az utóbbi napokban javult, de még lehetetlen kikérdezni, mert mesterséges kómában tartják.

Mindeközben a bebörtönzött, majd április közepén kiszabadult családot egy pszichiátriai klinikán kezelik. A szakemberek próbálták olyan tárgyakkal berendezni szobájukat, amik körülvették őket a borzalmas és hosszú éveken át tartó raboskodásukkor a cellájukban: ugyanolyan játékokat, sőt még a tömlöcben megtalálható akvárium másolatát is elvitték nekik a klinikára.

Az ápolók szerint a család a körülményekhez képest jól van, bár még mindig csak elsötétített szobában tudnak lenni, hiszen raboskodásuk idején egyáltalán nem kaptak természetes fényt. Fritzl ugyan D vitamint és egy ultraibolya lámpát is vitt fogvatartottainak, ám ez nem sokat javított egészségi állapotukon.

A mérnök végzettségű Fritzlt a nyomozás idejére börtönbe csukták, ahol ideje nagy részét tévénézéssel tölti, és a celláját még testedzésre sem akarja elhagyni.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×